Egészség: Hasznos gyógynövények-fűszerek 1.

Szeretettel köszöntelek a Hunmagyar Egészség közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 666 fő
  • Képek - 41 db
  • Videók - 300 db
  • Blogbejegyzések - 897 db
  • Fórumtémák - 49 db
  • Linkek - 45 db

Üdvözlettel,

Hunmagyar Egészség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Hunmagyar Egészség közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 666 fő
  • Képek - 41 db
  • Videók - 300 db
  • Blogbejegyzések - 897 db
  • Fórumtémák - 49 db
  • Linkek - 45 db

Üdvözlettel,

Hunmagyar Egészség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Hunmagyar Egészség közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 666 fő
  • Képek - 41 db
  • Videók - 300 db
  • Blogbejegyzések - 897 db
  • Fórumtémák - 49 db
  • Linkek - 45 db

Üdvözlettel,

Hunmagyar Egészség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Hunmagyar Egészség közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 666 fő
  • Képek - 41 db
  • Videók - 300 db
  • Blogbejegyzések - 897 db
  • Fórumtémák - 49 db
  • Linkek - 45 db

Üdvözlettel,

Hunmagyar Egészség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Rákellenes, baktériumgyilkos és finom
Így fogyaszd a kurkumát!
Az aranysárga fűszernövény erős antioxidáns tulajdonsággal bír. Ajánlott beiktatnod az étrendedbe! (Szerző: Horváth Eszter;Forrás: Femina.hu)

Az ázsiai konyhaművészet több ezer éve használja a kurkumát. Az indiaiak átlagosan fél teáskanálnyi kurkumát fogyasztanak el egy nap. A kurkumagyökérből sárga por készül, mely a curry fő összetevője. Az elmúlt években hazánkban is egyre elterjedtebbé vált az aranysárga fűszernövény konyhai alkalmazása: nem csupán pikáns ízének, de pozitív egészségügyi hatásainak köszönhetően is.

A kurkuma egészségügyi hatásai

A sárga virágú kurkuma - Curcuma Ionga - a gyömbérfélék családjába tartozik. Elsősorban Indiában és Kínában termesztik, majd a növény aromás, gyökérszerű szárát porrá zúzzák. A kurkuma aktív hatóanyaga a kurkumin: erről a narancssárga színű olajról bebizonyították, hogy számos betegség hatásos ellenszere. Antioxidáns tulajdonsága csaknem olyan erős, mint a C- vagy az E-vitaminé.

Rákellenes

A kurkuma rendszeres fogyasztása bizonyos fokú védelmet biztosít a sejtkárosító szabadgyökökkel szemben. Laboratóriumi körülmények között azonban nem csupán rákellenes, hanem koleszterincsökkentő, valamint májenzimtermelést fokozó tulajdonságát is bizonyították.

Baktériumölő, gyulladásgátló

Állatkísérletek során bizonyították, hogy gyulladásos folyamatokkal szembeni hatása egyenértékű a kortizonéval - előnye pedig, hogy nincs mellékhatása. A kurkuma emellett antibakteriális tulajdonsággal is bír, így fogyasztása javasolt a téli megfázásos betegségek idején. Elsődleges hatását azzal fejti ki, hogy gátolja a test szöveteiben a gyulladáskeltő anyagok felszabadulását.

Így fogyaszd az aranysárga fűszert!

Leginkább étkezés közben, három részre bontva ajánlott bevenni a napi adagot.

Ízesíts!

Természetesen az a legcélszerűbb, ha fűszerként használod a kurkumát. Különösen ajánlott indiai csirkés receptekhez. Az ebéd mellé pedig fogyassz el egy csésze zöld teát - mely szintén erős antioxidáns tulajdonságú.

Főztél már kurkumás ételt?

Tészta, hús, rizs, saláta: mindegyiben finom!


Íme, a legerősebb baktérium- és vírusölő növények

 

Íme, a legerősebb náthaűző gyógynövények


Rák ellen! A tavasz 8 legerősebb antioxidáns csemegéje


Antioxidáns gyümölcsök

Rákellenes zöldségek

Gyógyító virágok

A cukorbetegség természetes gyógymódjai

A 15 legjobb vitaminforrás

Képeken 8 házi gyógymód felfázás ellen


Címkék: egészség fűszer gyógynövény hasznos

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu