Szeretettel köszöntelek a Hunmagyar Egészség közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hunmagyar Egészség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Hunmagyar Egészség közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hunmagyar Egészség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Hunmagyar Egészség közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hunmagyar Egészség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Hunmagyar Egészség közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hunmagyar Egészség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A magyarok szeretik a diót. Sok ház udvarán megtalálható ez a terebélyes lombkoronával rendelkező, nyáron menedéket biztosít a tűző napsugarakkal szemben a diófa. Nem is gondolnánk, hogy a levelei mennyi értékes anyagot tartalmaznak, amelyek különböző betegségek kezelésére is alkalmas.
A
levelekből teát kell főzni. De nem nyersen, hanem szárított formában. A
leveleket addig kell összegyűjteni, amíg még szép sötétzöldek, így a
begyűjtési periódus június és augusztus között kel megtörténjen, hiszen
azután már megjelennek a rozsdafoltok.
A szárításra egy olyan helyet kell találni, ahol nincs por. A szárítás után össze kell vágni-törni a leveleket, majd ismét következhet egy kis szikkasztás.
A teának élénkítő hatása van, tonizálja az arcbőrt, méregtelenít, salaktalanít, serkenti a máj tevékenységét és szabályozza a vérnyomást, de ugyanakkor tisztítja a vért is, és az emésztést is segíti.
A népi gyógyászatban pedig közismert az antibakteriális hatása. A levelekben olyan hatóanyag is van, amely összehúzza a beleket, ezért hasmenésre és gyomorhurutra is lehet alkalmazni a diólevél teát. Ebből naponta 1–3 teáscsészével ajánlatos elfogyasztani, a kúra hat hétig tart, de után 3–4 hétig szünetet kell tartani.
Azok is ihatják a teát, akiknek nőgyógyászati (fehérfolyás, méhgyulladás) problémáik vannak, vagy pedig tejallergiában, ekcémában, vagy visszérben szenvednek
Ez az a Magyarországon honos gyümölcs, ami megelőzi a vastagbélrákotNaponta hat szem ebből a finomságból csodát tesz a testeddel.
A szilva nem a legdivatosabb gyümölcs ma Magyarországon, legfeljebb pálinka formájában, vagy édességek hozzávalójaként, pedig nyersen vagy szárítva fogyasztva igazi orvosság.
A benne lévő polifenol olyannyira hatékony antioxidáns, hogy ötször erősebb, mint a bétakarotin, ötvenszer erősebb, mint az E-, és hússzor, mint a C-vitamin. Mi több, a Berlini Egyetemen kutatása szerint napi hat szem szilva elfogyasztása (legalább három héten keresztül tartó kúra keretében) megelőzheti a csontbetegségeket, csökkenthetik a rossz koleszterinszintet, és a vastagbélrák kialakulásának esélyét is a minimálisra szorítja. Jó hír mé vele kapcsolatban, hogy a fogyókúrázók is nyugodtan ehetik, vagy ihatják a szilva levét, hiszen megszabadít a felesleges zsírszövetektől, és méregtelenít.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Hasznos gyógynövények - Fűszerek 2.
Hasznos gyógynövények-fűszerek 1.
A legjobb gyógynövények a máj egészségéért
Így fűszerezhet és gyógyulhat egyszerre gyógynövényekkel