Egészség: Medvehagyma: az ízletes vérnyomáscsökkentő

Szeretettel köszöntelek a Hunmagyar Egészség közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 663 fő
  • Képek - 41 db
  • Videók - 300 db
  • Blogbejegyzések - 897 db
  • Fórumtémák - 49 db
  • Linkek - 45 db

Üdvözlettel,

Hunmagyar Egészség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Hunmagyar Egészség közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 663 fő
  • Képek - 41 db
  • Videók - 300 db
  • Blogbejegyzések - 897 db
  • Fórumtémák - 49 db
  • Linkek - 45 db

Üdvözlettel,

Hunmagyar Egészség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Hunmagyar Egészség közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 663 fő
  • Képek - 41 db
  • Videók - 300 db
  • Blogbejegyzések - 897 db
  • Fórumtémák - 49 db
  • Linkek - 45 db

Üdvözlettel,

Hunmagyar Egészség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Hunmagyar Egészség közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 663 fő
  • Képek - 41 db
  • Videók - 300 db
  • Blogbejegyzések - 897 db
  • Fórumtémák - 49 db
  • Linkek - 45 db

Üdvözlettel,

Hunmagyar Egészség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Medvehagyma: az ízletes vérnyomáscsökkentő

Milyen jótékony hatásai vannak a tavasz üde hírnökének?           2016. március 4.         HáziPatika.com

A medvehagyma (vad fokhagyma vagy medvefokhagyma) nevét onnan kapta, hogy a medvék és a vaddisznók előszeretettel csemegéznek a növény gyökereiből. Milyen jótékony egészségügyi hatásai vannak a fokhagymaillatú zöldnek?

A medvehagymát már évezredek óta fogyasztják az emberek, az első bizonyítékok Dániából és Svájcból származnak. Az ehető leveleket sokféleképpen felhasználhatjuk, salátába, párolva, levesként és süteménybe (például pogácsába vagy muffinba) sütve. Fűszernövényként is érdemes kipróbálni, például pesto alapanyagaként (bazsalikom helyett), vagy túróba, vajkrémbe keverve.

 

network.hu

A medvehagyma nemcsak az étrendünket teheti változatosabbá, de számos pozitív egészségügyi hatása is van. Javítja az étvágyat, fokozza az emésztőrendszer működését, C-vitamin tartalmának köszönhetően pedig jót tesz az immunrendszerünknek is. Az emésztőrendszerre gyakorolt hatásai miatt érdemes hasfájósoknak, székrekedésre vagy krónikus hasmenésre hajlamosaknak is rendszeresen fogyasztani.

 

A medvehagyma ugyanúgy felhasználható, ahogy a metélőhagyma vagy a póréhagyma, metélőhagyma, vagy a póréhagyma!


Vérnyomáscsökkentő hatású, emellett lassítja a koleszterin lerakódását az érfalakon, így hatékonyan küzd az
érszűkületet, akár halálos kimenetelű stroke-ot okozó plakkok ellen. A medvehagyma rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, és hatékonyan hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez. A medvehagyma a népi orvoslás szerint a felsőlégúti betegségek megelőzésére és a már kialakult fertőzés tüneteinek enyhítésére is alkalmas.

Tippek, tanácsok a medvehagyma vásárlásához!

A medvehagyma divatossá válásának veszélyei is lehetnek. A növény levelei ugyanis nagyon hasonlítanak más virágok leveleire, amelyek azonban emberi fogyasztásra alkalmatlanok, mérgezőek. Ezek közül a legismertebb a gyöngyvirág. A növények összetévesztésének minden évben van halálos áldozata Európában, ezért különösen óvatosnak kell lennünk, hogy hol szerezzük be a medvehagymát.

 

Tartósítás:

1.)  1.)    Szárítva (lehetőleg szellős helyen, nem napon.);

2.)  2.)    Zsírban – Melegítsünk fel 1 kg házi zsírt, ollóval szeleteljük fel a hagymaleveleket, s tegyük a nem forró, de   meleg zsírba. 1-2 perc után zárjuk el a hőt a lábos alatt, s egy napig hideg helyen tároljuk. Másnap felmelegítjük, s kis üvegekbe rakjuk. Ha kihűltek, akkor öntsünk rájuk még zsírt, hogy tele legyen az üveg. Zárjuk le (lehetőleg önzáró fedővel). Érdemes alufóliával körbevenni az üvegeket, hogy a zsírt ne érje fény. Hideg helyen akár egy évig is eláll!

3.)  3.)     Lehet lemixelni, s sóval (tartósítószer nélküli természetes NaCl) összekeverni, s üvegekbe rakni, lezárni.

 

Nékem a 2.) jött be legjobban, mert szép zöld lesz a zsír, s finom.

Kisbaczoni Benedek Zoltán

természetes gyógyító

kibezo@gmail.com

 

Címkék: egészség gyöngyvirág koleszterin medvehagyma vérnyomáscsökkentő

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu