Szeretettel köszöntelek a Hunmagyar Egészség közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hunmagyar Egészség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Hunmagyar Egészség közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hunmagyar Egészség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Hunmagyar Egészség közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hunmagyar Egészség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Hunmagyar Egészség közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hunmagyar Egészség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
8 éve | Kisbaczoni Benedek Zoltán | 0 hozzászólás
Ki ne dobd a tojáshéjat! Nézd meg, mi mindenre jó! 2016.01.22.
Házi patikád fontos szereplője lehet!
A tojás héjától általában megszabadulunk. Pedig nem kéne: rengeteg kalciumot tartalmaz, s így az egyik legjobb módja annak, hogy pótoljuk ezt a fontos ásványi anyagot a szervezetünkben. A kalciumhiány ugyanis körülbelül 150 különböző betegség közvetlen vagy közvetett kiváltója. Ezek közül a leggyakoribb a csontritkulás, a fogágy- és ínygyulladás, az ízületgyulladás, a memóriazavar és a depresszió. Emellett a tojáshéjban található még magnézium, foszfor, szilícium, vas, kén és nátrium is, vagyis tényleg érdemes fogyasztani.
A lényeg, hogy mielőtt porrá zúzzuk a tojáshéjat, gondoskodjunk arról, hogy baktériummentes legyen. Ezt a legegyszerűbben úgy érhetjük el, ha kifőzzük – vagyis forrásban lévő vízbe tesszük, és öt percig hagyjuk rotyogni. Ezután szárítsuk meg, és már törhetjük is szét. Tegyük légmentesen záródó dobozba, és fogyasszuk rendszeresen.
És még egy tipp: Készíthetünk belőle akár fogkrémet is, ami hatékonyan előzi meg a fogszuvasodást. Egy negyed csésze porított tojáshéjat keverjünk el 2 evőkanál szódabikarbónával és 2 evőkanál kókuszolajjal. Ha szeretnénk, adhatunk hozzá (csak az íz miatt) néhány csepp borsmenta-olajat. Jól záródó üvegben tároljuk, és használjuk úgy, mint más fogkrémeket.
http://kiskegyed.blikk.hu
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Káposztalevelet tett a mellkasára és a lábára...
Nem eszel kenyeret, nehogy meghízz?
Figyelmeztető jel: magnézium hiány!
Akupunktúrával a fájdalom ellen