Szeretettel köszöntelek a Hunmagyar Egészség közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hunmagyar Egészség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Hunmagyar Egészség közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hunmagyar Egészség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Hunmagyar Egészség közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hunmagyar Egészség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Hunmagyar Egészség közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hunmagyar Egészség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A mikrohullámú sütő negatív egészségügyi hatásai
Jankovics Anna, 2013. június 7
Elégszer hallottuk azt, hogy a mikrohullámú sütőben melegített ételek, italok mennyire károsak az egészségre. A legelső vizsgálatok óta tudják, hogy ez a fajta hullám károsítja a biológiai rendszereket, ezért megszabtak egy határértéket, mely országonként változó. A kérdés az, hogy érnek-e ezek a határértékek valamit, azaz, használhatjuk-e nyugodt lelkiismerettel a mikrot. Arra pedig felkaptam a fejem, hogy Svájcban és Franciaországban tilos reklámozni a mikrohullámú sütőket.
1. Kísérletek
A lausanne-i
Biokémiai Intézetben és a wattenwill Környezetbiológiai
Tanácsadó Intézetben kísérleteket végeztek. A nyolc, kísérletben
résztvevő alany pár naponként megváltoztatott táplálékot kapott, egyik
ciklusban egy biotermelőét, a másikban egy helyi cég ételeit, és így tovább.
Köztük volt egy olyan étrend, mely fagyasztott volt, és azt mikroban kellett
felmelegíteni. Minden egyes étrend ciklus végén vért vettek, és érdekes
megállapításra jutottak.
Csökkent a
hemoglobin – ami megköti az oxigént -, a HDL és az LDL koleszterin aránya
felborult, és a limfociták – fehérvérsejt típus - száma drasztikusan csökkent.
Megállapították továbbá azt, hogy a mikrohullámnak kitett étel
elfogyasztása beindíthatja a rákos burjánzást.
A táplálékban tartózkodó fényérzékeny baktériumok segítségével azt is
megállapították, hogy a mikrohullámú energia az étel útján tovább adódik az
emberi sejteknek.
3. A sütőben marad?
A mikrohullámot a második világháborúban fejlesztették ki,
és véletlenül jöttek rá, hogy fel lehet vele melegíteni az ételt, ugyanis az
egyéb kísérletet végző orvos észrevette, hogy a mikrohullám közelében
felmelegedett a szendvicse.
Az általános vélemény az, hogy a mikrohullám bent marad a mikrosütőben, ám ezt
megcáfolni látszik az a tény, hogy a mikrohullám 10 méteres közelében rosszul
lesznek azok, akiknek pacemaker-ük van.
A kutatások megállapították, hogy a mikroban
melegített fehérjék másképp denaturálódnak, mint a tűzhelyen
melegítettek. A rezgés által létrehozott energiától melegszik fel az étel, így
történik a denaturáció, ez eddig természetes folyamat, ám a vízmolekula
szerkezete olyan formában változik, ami káros.
Az emberi test nagy része vízből áll, ezt mindenki tudja. Azért ennyire fontos
a víz, mert van egy speciális tulajdonsága: dipólusos molekula. Ez a
tulajdonsága teszi szervezetünk számára ennyire fontossá – többek között.
5. A vízről pár szó
Dr. Masari
Emoto japán kutató, kísérleteket végzett a vízzel, mégpedig
információhordozásra kényszerítette azt – például zenével. Más formulában fagy
meg a víz, amikor harmonikus, klasszikus zene hatása érik és másként, amikor
mondjuk heavy metal.
A víz az egyik legegyszerűbb vegyület, ám lehet programozni, melyet
fényképekkel be is bizonyított. Könyve Magyarországon is megjelent A víz
rejtett bölcsessége címmel.
Termovíziós felvételekkel igazolták, hogy a mobil rövid
használata is – a mikrohatás révén – felmelegíti az agyat. Érdemes végig
gondolni, hogy az agy az agyvízben, folyadékban van.
Egy magyar kutató, Dr. Varga András és más neves kutatók
igazolták, hogy a mikrohullám romboló hatású a sejtmembránra,
mely az anaerob légzést – sejtlégzés – befolyásolja.
Ez megzavarja a sejtosztódást. A manapság oly divatos kerámia főzőlap is gondot
okoz, ám más miatt, amit úgy nevezünk, elektromágneses erőtér.
Feltehetőleg a mikrohullám a felelős a szimpatikus
idegrendszer krónikus ingerléséből eredő stressz szindrómáért,
a nyirokrendszer megváltozott működésével is összefüggésbe
hozható, bélműködési zavarokkal, vastagbél daganattal,
ahogy az alvászavarokkal, legyengült immunrendszerrel,
és a csökkent koncentrációval.
Felesleges rettegni, ám érdemes elgondolkozni azon, hogy miért az általunk
megélt korban van annyi daganatos betegség, vagy más egyéb, eddig ismeretlen
kór. Igaz a görög mondás, amit manapság egyre többször hallunk: Az
vagy, amit megeszel.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Rákkeltő az e-cigaretta füstje? - IGEN!
Egy érdekes és megfontolandó cikk a rákról
Rákot okozhat a legismertebb édesítőszer - aszpartán
Ez történik a testeddel, ha minden nap eszel paradicsomot!