Szeretettel köszöntelek a Hunmagyar Egészség közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hunmagyar Egészség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Hunmagyar Egészség közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hunmagyar Egészség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Hunmagyar Egészség közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hunmagyar Egészség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Hunmagyar Egészség közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hunmagyar Egészség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Házi pitypang-méz recept - Szedj annyi virágot, amennyit csak tudsz.
Nehogy kiirtsd a kertedből a pitypangot, más néven gyermekláncfüvet. A legjobb méregtelenítő és májvédő növény, aminek minden része hasznosítható.
Cukorbetegeknek, mind nyersen, mind szárítva, mind „méz”-ként hasznosul!
A virágjából készíts mézet - illetve 'hamis' mézet, mert ehhez nem kellenek a méhek.
200-250 virágot 1 liter vízben lassú tűzön főzzünk 1 órán át. Tegyünk bele egy a hámozott karikára vágott citromot is. Szűrjük le úgy, hogy a virágokat jól nyomkodjuk ki.
Adjunk hozzá 0,5 kg cukrot (lehetőleg barna cukrot)- ha nagyon sűrűre szeretnénk, tehetünk bele 1 kg-ot is. További 1 órán keresztül főzzük. Töltsük üvegekbe, és tegyük száraz dunsztba.
A friss, meleg pitypangmézünk állaga folyós lesz. Ez nem baj! Amint kihűl, felveszi a méz-állagot! Gyönyörű színe lesz, nagyon finom, és egészséges. Felhasználása a hagyományos mézhez hasonló: ízesítheted vele a teát, kávét, teheted süteménybe, palacsintára, vagy egyszerűen csak a vajas kenyérre. Igazi csemege, ha egy üvegbe diót teszünk, és arra öntjük rá.
FONTOS: A virágot szár nélkül szedd! Közvetlenül a virág alatt csípd le! Leszedés után mielőbb kezdj hozzá a főzéshez, mert 1 óra múlva becsukódnak a virágok. Ha valakinek van türelme, kitépkedheti a szirmokat, de nem rontja el az ízét a zöld sziromtölcsér sem.
TIPP: A virág szára igen keserű, ám nem haszontalan! Ha naponta elrágsz belőle 3-4 szálat, a májaddal, epéddel, a hasnyálmirigyeddel csodát művel.
Első osztályú zsírégető.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Fahéj és méz jót tesz a szervezetünknek…
Még a doktorok sem értik
Valóban használnak a házi gyógymódok
Az édesítőszer rosszabb, mint a cukor?