Egészség: Amit az ételízesítőkről feltétlenül tudnod kell

Szeretettel köszöntelek a Hunmagyar Egészség közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 666 fő
  • Képek - 41 db
  • Videók - 300 db
  • Blogbejegyzések - 897 db
  • Fórumtémák - 49 db
  • Linkek - 45 db

Üdvözlettel,

Hunmagyar Egészség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Hunmagyar Egészség közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 666 fő
  • Képek - 41 db
  • Videók - 300 db
  • Blogbejegyzések - 897 db
  • Fórumtémák - 49 db
  • Linkek - 45 db

Üdvözlettel,

Hunmagyar Egészség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Hunmagyar Egészség közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 666 fő
  • Képek - 41 db
  • Videók - 300 db
  • Blogbejegyzések - 897 db
  • Fórumtémák - 49 db
  • Linkek - 45 db

Üdvözlettel,

Hunmagyar Egészség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Hunmagyar Egészség közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 666 fő
  • Képek - 41 db
  • Videók - 300 db
  • Blogbejegyzések - 897 db
  • Fórumtémák - 49 db
  • Linkek - 45 db

Üdvözlettel,

Hunmagyar Egészség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Amit az ételízesítőkről feltétlenül tudnod kell

 

 

Miért van az, hogy manapság háztartások millióiban használnak különféle ételízesítőket? Miért gondolja a háziasszonyok többsége úgy, hogy vegeta vagy delikát nélkül szinte képtelenség ízletes ételt készíteni?

network.hu

 

 

 

A vegeta (horvát szó), magyarul: LESTYÁN-t jelent!

 

 

 

 

 

 

 

 

Sajnos, a reklámok nálunk is megtették „áldásos” hatásukat…

A háziasszonyok többsége valójában csak megszokásból használja a különböző ételízesítő porokat, hiszen ők is ezt látták az édesanyjuktól, nagymamájuktól, ráadásul a reklámok is erre csábítják őket. Lényegében ez az oka annak, hogy ők is ezt tartják természetesnek.

 

A bűnös a nátrium-glutamát, ami ugyanolyan függőséget okoz, mint a Cola vagy a kávé

  • Tudtad, hogy a legtöbb fűszerkeverék és ételízesítő tartalmaz egy nátrium-glutamát nevű ízfokozót?
  • És azt, hogy ez az összetevő függőséget okoz és kikapcsolja azon receptorokat az agyban, amelyek a jóllakottság érzését koordinálják?

Bizony, bizony! Mindenféle sós ételbe téve elhiteti az agyunkkal, hogy amit eszünk, az finom. És, persze így egyre többet kívánunk belőle!

Ezért teszik bele szinte minden félkész- és készételbe is.

 

Az íz az ételek lelke

„Aki az ízeket befolyásolja, életünket manipulálja. Ráadásul az íz nem csak ízlés dolga. Az íz legfontosabb funkciója a táplálék ellenőrzése. Figyelmeztetés (lenne), hogy mit nem szabad megenni. Ha becsapják ízlelésünket, elfeledtetik velünk az eredeti ízt, akkor tényleg bármit lenyelünk.” – olvasható A leves hazudik c. könyvben

 

Ételízesítő házilag

 

Mégis mit tehetünk ellene?

Nézzük meg mindig az élelmiszerek összetevőit. Ha megtaláljuk közte az E621-et, akkor azt inkább hagyjuk a polcon, mert ez a nátrium-glutamát jelölésére szolgál.

Ha tudatosan kerüljük a használatát, pár hét múlva rácsodálkozunk majd arra, hogy mennyire jobban fogjuk érezni és élvezni az ételek eredeti ízét.

 

Ha pedig ragaszkodunk az ételízesítő használatához…

…akkor készítsük el azt házilag.

Ügyeljünk arra, hogy vegyszermentes gazdaságból szerezzük be a hozzávalókat. Megtisztítás, és aprítás után napon vagy aszalógéppel, esetleg sütőben (nyitva hagyott sütőajtóval) szárítsuk meg a zöldségeket, majd daráljuk apróra.

Természetesen ezek az arányok nincsenek kőbe vésve. Ha van olyan zöldség, amit jobban kedvelünk, nyugodtan tehetünk belőle többet.

Fénytől és nedvességtől elzárva akár egy évig is tárolható.

 

Íme a hozzávalók:

1 kg sárgarépa

1 kg fehérrépa

1 kg paprika

40 dkg zellergumó

20 dkg karfiol

20 dkg vöröshagyma

20 dkg paradicsom

20 dkg karalábé

2 fej fokhagyma

1 cs. petrezselyemzöld

1 cs. zellerzöld

50 dkg NaCl (tiszta nátrium-klorid) vagy tengeri só (csomósodást gátló anyag nélküli! E535, E536= kálium, vagy nátrium ferro cianid!)

Címkék: gyilkosság haza méreg zsidók étel ételízesítő

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kedves Irén!
Nem a vegeta fotója volt, hanem egy házi felvétel. Ha az Ön által megemlített termék nem tartalmaz E621-et, akkor szívesen beszámolok róla!
A szerkesztő

Válasz

Pestiné Gyurkó Irén üzente 9 éve

Kérem a vegeta képét levenni, ugyanis nem e recept szerint készült. A forrást illet volna megjelölni. Az eredeti forrás: http://p-iren.gportal.hu/gindex.php?pg=34488704&nid=6030391

Válasz

Kántor József üzente 9 éve

Zolika!!!

A "háztartások" milliói nem azért használnak "ételízesítőket"mert azt hiszik,hogy másképpen nem lehet ételeket készíteni - hanem azért,mert a "nagymamák és anyák" félrevezetése ezen téren igen hamar bekövetkezett,korrigálása viszont nagyon nagyon nehézkes!!! Erre csak az Orvosok - Vegyészek alkalmasak,akiknek fújniuk kellene a HARCI sípot,és mindennap!!! A NAGY nyilvánosság előtt - rádiókban,televíziókban,napilapokban,stb!!! Hogy mindez miért nem történik??? Mert a regnáló"államhatalom" NEM HUNMAGYAR!!! Mert a HALÁL szele sokkal iszonyatosabb,mint maga a halál!!! Pláne ha a lassú hatás: időzítetten,programozottan jelenik meg a mindenféle ÉTELEKHEZ használt "ételt ízesitőkben"!!! SEGÍTSÜNK és HIGGYÜNK abban,hogy a HUNMAGYAR NEMZETÜNK ébred és felébred valahára!!! És csakis IGAZ MAGYAR alapanyagból nyert terméket fog használni saját jól felfogott ÉRDEKÉBEN-ÉRDEKÜNKBEN!!!


Hun-Magyarok: Nyíregyháza

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu