Szeretettel köszöntelek a Hunmagyar Egészség közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hunmagyar Egészség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Hunmagyar Egészség közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hunmagyar Egészség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Hunmagyar Egészség közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hunmagyar Egészség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Hunmagyar Egészség közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hunmagyar Egészség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Amit az ételízesítőkről feltétlenül tudnod kell
Miért van az, hogy manapság háztartások millióiban használnak különféle ételízesítőket? Miért gondolja a háziasszonyok többsége úgy, hogy vegeta vagy delikát nélkül szinte képtelenség ízletes ételt készíteni?
A vegeta (horvát szó), magyarul: LESTYÁN-t jelent!
Sajnos, a reklámok nálunk is megtették „áldásos” hatásukat…
A háziasszonyok többsége valójában csak megszokásból használja a különböző ételízesítő porokat, hiszen ők is ezt látták az édesanyjuktól, nagymamájuktól, ráadásul a reklámok is erre csábítják őket. Lényegében ez az oka annak, hogy ők is ezt tartják természetesnek.
A bűnös a nátrium-glutamát, ami ugyanolyan függőséget okoz, mint a Cola vagy a kávé
Bizony, bizony! Mindenféle sós ételbe téve elhiteti az agyunkkal, hogy amit eszünk, az finom. És, persze így egyre többet kívánunk belőle!
Ezért teszik bele szinte minden félkész- és készételbe is.
Az íz az ételek lelke
„Aki az ízeket befolyásolja, életünket manipulálja. Ráadásul az íz nem csak ízlés dolga. Az íz legfontosabb funkciója a táplálék ellenőrzése. Figyelmeztetés (lenne), hogy mit nem szabad megenni. Ha becsapják ízlelésünket, elfeledtetik velünk az eredeti ízt, akkor tényleg bármit lenyelünk.” – olvasható A leves hazudik c. könyvben
Mégis mit tehetünk ellene?
Nézzük meg mindig az élelmiszerek összetevőit. Ha megtaláljuk közte az E621-et, akkor azt inkább hagyjuk a polcon, mert ez a nátrium-glutamát jelölésére szolgál.
Ha tudatosan kerüljük a használatát, pár hét múlva rácsodálkozunk majd arra, hogy mennyire jobban fogjuk érezni és élvezni az ételek eredeti ízét.
Ha pedig ragaszkodunk az ételízesítő használatához…
…akkor készítsük el azt házilag.
Ügyeljünk arra, hogy vegyszermentes gazdaságból szerezzük be a hozzávalókat. Megtisztítás, és aprítás után napon vagy aszalógéppel, esetleg sütőben (nyitva hagyott sütőajtóval) szárítsuk meg a zöldségeket, majd daráljuk apróra.
Természetesen ezek az arányok nincsenek kőbe vésve. Ha van olyan zöldség, amit jobban kedvelünk, nyugodtan tehetünk belőle többet.
Fénytől és nedvességtől elzárva akár egy évig is tárolható.
Íme a hozzávalók:
1 kg sárgarépa
1 kg fehérrépa
1 kg paprika
40 dkg zellergumó
20 dkg karfiol
20 dkg vöröshagyma
20 dkg paradicsom
20 dkg karalábé
2 fej fokhagyma
1 cs. petrezselyemzöld
1 cs. zellerzöld
50 dkg NaCl (tiszta nátrium-klorid) vagy tengeri só (csomósodást gátló anyag nélküli! E535, E536= kálium, vagy nátrium ferro cianid!)
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Nehézfémmérgezés magyarnak beállított kozmetikumoktól
Egy a műanyagokban található vegyület növeli a vetélés kockázatát
Frissítés! Ne vásároljunk zsidó terméket!
Mindennapi mérgeink